Водоканал Нікополя пропонує акцію для боржників

Катерина Андрус

Водоканал Никополя предлагает

Водоканал Нікополя пропонує акцію для боржників, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на офіційний сайт комунального підприємства. Акція діятиме обмежений час, то ж поспішайте скористатися можливістю.

З метою забезпечення безперебійного водопостачання та водовідведення просимо всіх споживачів КП «НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ» до кінця грудня 2021 року знайти фінансову можливість та погасити борг за спожиту воду, а також в подальшому сплачувати поточні нарахування в повному обсязі, – звертаються до клієнтів у водоканалі.

І зазначають, що на сьогоднішній день проблемним залишається питання низького рівня платежів населення, яке є споживачами питної води та водовідведення.

Велика кількість громадян, які мають відповідні борги або борги мають їх знайомі та родичі, мають хибну думку, без будь-якого обґрунтування, що з часом борги зникнуть і вживати дії з метою їх сплати є необов’язковою справою. Скоріше за все така думка виникає у громадян, які не знайомі з порядком стягнення боргів відповідно до чинного законодавства та безпосередньо Закону України «Про виконавче провадження», – підкреслюють у водоканалі.

Комунальники нагадують, що споживачі, які не сплачували за спожиті послуги понад три місяці, автоматично потрапляють до переліку боржників, з якими підприємство працюватиме у судовому порядку (а стягнення боргів у судовому порядку додає на боржника додаткових грошових навантажень у вигляді судових зборів).

Крім того, відповідно до п.14 Постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2021 року №1184 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», внесено зміну до постанови КМУвід 21 жовтня 1995р. №848 «Про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг» боржники з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума боргу яких перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів громадян (680 грн.), втратять право на отримання субсидії.

Якщо споживачі продовжують накопичувати борг – КП «НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ» вимушений застосовувати радикальні міри та обмежувати послугу водовідведення відповідно Закону України «Про житлово – комунальні послуги» п.4. ст.26 «Виконавець комунальної послуги має право обмежити (припинити) надання відповідної комунальної послуги її споживачу у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги ….».

Найбільшим ворогом людини, яка отримала статус боржника, є її бездіяльність. Ми намагаємось піти на діалог з кожним абонентом, який приходить до підприємства маючи борг, якщо людина хоче вирішити проблему ми завжди готові допомогти, – говорять у водоканалі.

Перед святами підприємств КП «НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ» пропонує своїм споживачам, які мають борг, унікальну акційну пропозицію: «Уклади договір на поетапне погашення боргу без попереднього внеску».

Водоканал Нікополя пропонує акцію, хто може взяти участь:

Участь в акції можуть взяти споживачі, які:

  • мають заборгованість за послуги водоспоживання;
  • не мають можливості в повному обсязі сплатити борг і навіть перший внесок;
  • вперше оформлюють субсидію.

У водоканалі нагадують про те, що у разі, коли оплата за комунальні послуги перебільшує 15% частку від сукупного доходу сім’ї – можна отримати субсидію

Скільки діятиме акція

Акція діятиме по 31.12.2021 включно.

Заявки на укладання договору приймаються в робочі дні:

  • понеділок, вівторок, середа, четвер — з 0800 до 1600
  • п’ятниця — з 0800 до 1500

Телефон для довідок: (099)199-71-26

КП «НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ» наголошує, що своєчасні розрахунки – гарантія стабільного водопостачання та водовідведення. Тому, кожен споживач повинен пам’ятати, що добробут знаходиться безпосередньо в його руках!

У Нікополі проведуть аудит водоканалу

Аптеки на околицях, звернення до Києва – за що голосувала міськрада Нікополя 26 листопада

Розширено коло осіб, що мають право на субсидію – Нікопольська міська рада

Запис Водоканал Нікополя пропонує акцію для боржників спершу з'явиться на NikopolNews – Новини Нікополя.

Догори