ISW назвав цілі поїздки Путіна на окуповані території

Візит президента РФ Володимира Путіна до тимчасово окупованих регіонів України, ймовірно, був спрямований на публічне виявлення потенційних винних у разі успіху настання ЗСУ. Про це, з посиланням на звіт ISW.
Путін вислухав доповіді командувача Повітряно-десантних військ Росії генерал-полковника Михайла Теплинського, командувача групою військ "Дніпро" генерал-полковника Олега Макаревича та інших неназваних воєначальників про ситуацію на південній частині фронту.
Путін також зустрівся з генерал-полковником Олександром Лапіним та іншими неназваними високопоставленими офіцерами, щоби обговорити ситуацію на Луганському напрямку. Ймовірно, Путін навмисно виділив Теплинського та Макаревича як командирів, які відповідають за південь України, а Лапіна — як командира, який курирує Луганський напрямок, щоб у разі провалу звинуватити їх у успішному контрнаступі ЗСУ.
Ключові висновки ISW:
Президент РФ Володимир Путін продовжує зображати із себе лідера воєнного часу в очікуванні запланованого українського контрнаступу. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу та міністр оборони Китаю Лі Шанфу зустрілися 18 квітня в Москві, щоб обговорити питання стратегічного партнерства та військової співпраці. 18 квітня Держдума Росії схвалила низку поправок до Кримінального кодексу РФ, спрямованих на заохочення внутрішньої самоцензури та репресії щодо російської громадськості. Центральний штаб "Безсмертного полку" оголосив про відміну щорічної ходи "Безсмертного полку" на честь Дня Перемоги, ймовірно, намагаючись зменшити публічне обговорення загиблих. Російські війська провели обмежені наземні атаки на північний схід від Куп'янська і на рубежі Сватове – Кремінна. Окупанти продовжували наступати в Бахмуті та завдавали ударів по лінії Авдіївка-Донецьк. Українські офіційні особи повідомили, що російські війська продовжують оборонне приготування на півдні України. Російська окупаційна влада продовжує депортувати українських цивільних осіб до Росії. Білорусь може започаткувати економічну підтримку окупованої Росією Донецької області за допомогою системи патронажу.

Догори