error

Рада почала змінювати правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним

Верховна рада ухвалила в першому читанні проєкт закону про державне регулювання виробництва і обігу підакцизної алкогольної, тютюнової продукції і пального. Про це заявив голова фінансового комітету Данило Гетманцев.
Як зазначив депутат, це повністю нова редакція закону, що був прийнятий у 1995 році і за майже 30 років своєї дії явно потребував значного оновлення.

Законопроєктом № 10346 передбачено:
спрощення процедури отримання ліцензій та запропоновано перехід на електронну форму замість паперової форми ліцензій; запроваджуються безстрокові ліцензії для всіх видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню; на певні види роздрібної торгівлі підакцизною продукцією запроваджується автоматичний порядок отримання ліцензій протягом одного робочого дня за днем отримання заяви про отримання ліцензії; удосконалюється структура та порядок адміністрування державних реєстрів; з метою унеможливлення нелегального виробництва тютюнових виробів запроваджується ліцензування діяльності з вирощування тютюну та ферментації тютюнової сировини.
Нагадаємо, Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроєкти про підвищення акцизів на алкоголь, пальне та тютюнові вироби. За прогнозами уряду, ці заходи дозволять забезпечити додаткові надходження до держбюджету.
Акциз на бензин підніметься з 215,5 євро за 1000 літрів до 359 євро, на дизпаливо він зросте зі 139,5 до 330, а на скраплений автомобільний газ – з 52 до 70 євро.
Крім того, для всіх підакцизних товарів запропонований графік щорічного підвищення ставок до 2028 року. Ставка податку на сигарети поступово зростатиме до 90 євро за 1000 сигарет.

Догори
error