Warning: file_get_contents(https://control.hacklinkstore.com/crons/read.php?url=nikopolinfo.net&type=): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/nikopol/data/www/nikopolinfo.net/wp-content/themes/astra/header.php(29) : eval()'d code on line 1

Відео-звернення Олександра Саюка щодо дистанційного навчання у Нікополі

Катерина Андрус

Видео-обращение Александра Саюка

Оприлюднено відео-звернення міського голови Нікополя Олександра Саюак до мешканців міста щодо дистанційного навчання у школах. Він розповів, скільки триватиме «дистанційка» та назвав її причини, передає Nikopolnews.

Нагадаємо, на дистанційне навчання у Нікополі школярів відправили з 1 листопада. Навчаються онлайн всі без виключення учні, в тому числі і початкових класів. Таке рішення влади викликало обурення і незадоволення у багатьох батьків. Особливо у тих, чиї діти ще замалі для самостійного навчання вдома. Також важко батькам, які мають двох та більше дітей, адже для кожного учня в родині необхідно мати технічні пристрої (комп’ютери, гаджети), аби дитина мала зв’язок зі школою і змогу отримувати знання.

До того ж нерідко виникають збої: зникає інтернет чи вимикають світло. То ж, навчатися дистанційно багатьом юним нікопольцям важко, хоч діти і радіють, що не треба ходити до школи. Важко і їх батькам.

Але іншого виходу немає – каже Олександр Саюк. У своєму відео-зверненні він запевняє, що причина дистанційки у Нікополі не відсутність опалення у школах, а складна ситуація з коронавірусом.

Про причини дистанційки

Міський голова розповів, що буквально за декілька тижнів кількість хворих на коронавірус у Нікополі зросла з 500 до 2000 осіб. Нікопольська ковідна госпітальна база, розрахована на 150 осіб, вже не приймає пацієнтів з сусідніх міст, як було раніше, бо не має такої можливості. Більше того, ще трохи, і вона не зможе приймати усіх нікопольців, які потребують лікування у стаціонарі. Вже зараз госпіталізують тільки тих, кому потрібен кисень.

Якщо Нікополь не зможе лікувати своїх хворих, що ми будемо робити? Що тоді ви скажете про владу? Адже нас не приймуть і в інших містах, бо ситуація напружена скрізь, і лікарні переповнені, – сказав Олександр Саюк.

На думку мера, дистанційне навчання допоможе уникнути такого сценарію.

Діти хоч і хворіють легко, але вони приносять вірус додому, інфікуючи своїх батьків, дідусів і бабусь. А вони вже можуть мати ускладнення, – пояснив міський голова.

Скільки триватиме дистанційка у Нікополі

Очільник міста закликав громадян поставитися з розумінням до прийнятого владою рішення і попросив вакцинуватися. За словами Олександра Саюка, дистанційне навчання буде тривати у Нікополі, поки місто знаходиться у червоній зоні. Орієнтовно – до 1 грудня 2021 року. Якщо ж ситуація буде погіршуватися, доведеться ввести повний локдаун – закрити дитячі садки і зупинити громадський транспорт.

Детальніше – у відео нижче:

Кстати, недавно “NikopolNews” писал:

Обращение исполкома Никополя к землепользователям и собственникам недвижимого имущества

В Никополе провели в последний путь Александра Костенко (фото, видео)

В Никополе школьников отправляют на “дистанционку”

Запис Відео-звернення Олександра Саюка щодо дистанційного навчання у Нікополі спершу з'явиться на NikopolNews.

Догори

Warning: file_get_contents(https://control.hacklinkstore.com/crons/read.php?url=nikopolinfo.net&type=1): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/nikopol/data/www/nikopolinfo.net/wp-content/themes/astra/footer.php(35) : eval()'d code on line 1