Ракетна атака біля Нікополя, мінування району – Євген Євтушенко відповів на хвилюючі питання

Ракетна атака біля Нікополя, мінування району – Євген Євтушенко відповів на хвилюючі питання

Ракетна атака біля Нікополя, мінування району: голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко відповів на питання, які хвилюють мешканців Нікополя і району, передає Nikopolnews.

Зокрема, голова РВА прокоментував ракетну атаку, яку ворог здійснив увечері 15 березня. За словами Євгена Євтушенка, Нікопольщина була готова до таких дій. Тому обійшлося без людських жертв і великих матеріальних збитків.

Коли сталася ракетна атака, була вірогідність, що ворог буде запускати ракети по місту. Тому я попросив усіх залишатися вдома. Під час такої атаки вдома знаходитися безпечніше, ніж на вулиці, – сказав Євген Євтушенко.

Щодо сирени, яка не спрацювала перед вчорашньою атакою – це була ракета, яка летіла з близької відстані і низько. Система в подібних випадках просто не встигає спрацювати – ураження відбувається миттєво.

Маючи таке сусідство в Енергодарі, раджу максимально менше знаходитись на вулицях. Слухати сирену і ховатися в укриття при її спрацюванні. Треба переглянути своє життя і усвідомити, що все-таки у нас іде війна, – сказав голова РВА.

Друге питання, яке дуже хвилює громадян – це інформація про мінування на території Нікопольського району. Євген Євтушенко запевнив, що мова йде про протитанкові міни, які реагують на велику вагу – тобто, аби міна здетонувала, по ній повинен проїхати танк або автомобіль. Для пішоходів жодної загрози немає. Крім того, мінні поля знаходяться біля блокпостів або в зоні спостереження бійців ТРО. Кожен бажаючий не може підійти до них – поля охороняються.

Мінування проводиться для того, аби убезпечити район від бронетехніки противника.

Якщо піде велика колона техніки, ми не зможемо зупинити її тими протитанковими засобами, які в нас є. Нам потрібні додаткові інженерні загородження і мінні поля, – пояснив Євген Євтушенко.

Про це та інше детальніше – у відео нижче

Ворожа колона, що рухалась у бік Нікополя, догоряє – Євген Євтушенко

Увага, міни! Мешканців Нікополя і району просять не наближатися до червоних позначок

«Все що вийде на воду, буде розстріляне» — Євген Євтушенко про ситуацію у Нікопольському районі 14 березня

Догори